ZeDesign

к-с Славейков, бл. 85Б
Бургас, 8010

бул. Йерусалим №15
София, 1784

(+359) 884 78 78 78

Какво означава бродиране?

Машинна бродерия

Ако е бродиран аксесоар или облекло, това означава, че върху него са пришити шарки с конец.

Какво означава бродиране? Това може да бъде с практическа или декоративна цел. Например, собственик на бизнес може да иска да избродира логото на компанията си върху поло тениски на персонала си, докато бъдещата булка може да иска забавни тениски, избродирани за своите шаферки.

Дигитализиране на произведения на изкуството за бродерия . Дигитализацията на бродерията е процес на преобразуване на съществуващо произведение на изкуството, като лого на фирма, във файл с бод, който машина за бродерия може след това да прочете и използва за възпроизвеждане на дизайна върху дреха.

Каква нишка е най-подходяща за машинна бродерия?

Какво означава бродиране? Можете да използвате различни конци, когато извършвате машинна бродерия.

  • Копринената нишка е най-популярна, защото е широко достъпна и има много привлекателен блясък. Той също се предлага в огромна гама от цветове и може да издържи на високоскоростни шевове, без да се счупи или изтърка.
  • Полиестерните конци също са интелигентен и популярен избор за машинна бродерия, тъй като осигуряват подобен ефект на коприната и се предлагат в широка гама от цветове. Устойчив е и на свиване, избледняване и кървене, което означава, че е особено подходящ за детски дрехи и спортни комплекти.

Основната разлика между полиестера и коприната е, че полиестерът има по-малко блясък.

Въпреки че памучните конци не са толкова широко използвани за машинна бродерия, те могат да работят добре. Въпреки това си струва да се отбележи, че по-фините памучни конци могат да бъдат слаби и склонни към протъркване, така че тези, които са от по-тежката страна, работят най-добре, когато работите с машина. Те са по-силни и ще осигурят повече покритие.

Копринената нишка не е толкова леснодостъпна или широко използвана като някои от останалите, но здравината й означава, че се поддава доста добре на машинна бродерия. Предлага се в селекция от тежести, но тези от по-тежката страна са по-подходящи за машинна работа.

И когато се използват, те имат прекрасен блясък, който придава на копринената бродерия луксозен вид.

В света на бродериите

Какво е машинно бродиране

Какво е машинно бродиране?

Какво е машинно бродиране? Машинната бродерия Ви позволява да добавяте дълготрайни лога. Както и гребени и поръчкови дизайни към Вашето облекло или аксесоари. Това е идеално средство, ако искате да създадете професионални работни униформи за Вашия персонал. Или висококачествени комплекти за Вашия спортен екип. Но какво е машинна бродерия, как работи тя и какви са […]

Вижте повече
машинната бродерия

Предимства на машинната бродерия

Когато искате да имате облекла и аксесоари декорирани по Ваш дизайн Машинната бродерия има редица предимства, които ще я направят най-подходящият избор за определени проекти. Това е надеждно Когато брандирате или декорирате дреха с помощта на машинна бродерия, оборудването е снабдено с дизайнерски файл. След това дизайнът се копира върху Вашия плат. Kато всеки път […]

Вижте повече
Ръчна срещу машинна бродерия

Ръчна срещу машинна бродерия Какви са разликите?

Може да си представите, че единствената разлика между бродерията направена на ръка и тази създадена от машина е използваният метод Ръчна срещу машинна бродерия. Съществува и схващането, че предметите, бродирани на ръка, имат по-голяма стойност и са по-сантиментални от машинно бродираните. Ето и разликите между ръчна срещу машинна бродерия: Ръчна бродерияРъчната бродерия започва с парче […]

Вижте повече
push-to-call