ZeDesign

к-с Славейков, бл. 85Б
Бургас, 8010

бул. Йерусалим №15
София, 1784

(+359) 884 78 78 78

Ръчна срещу машинна бродерия Какви са разликите?

Ръчна срещу машинна бродерия

Може да си представите, че единствената разлика между бродерията направена на ръка и тази създадена от машина е използваният метод

Ръчна срещу машинна бродерия. Съществува и схващането, че предметите, бродирани на ръка, имат по-голяма стойност и са по-сантиментални от машинно бродираните.


Ето и разликите между ръчна срещу машинна бродерия:

  • Ръчна бродерия
    Ръчната бродерия започва с парче плат, опъната плътно върху дървен или пластмасов обръч. От момента, в който е направен първият шев, майсторът ще взема решения относно цвета на конеца и вида на използвания шев. С разгръщането на произведението на изкуството те могат да променят мнението си относно това кой избор ще доведе до най-добри резултати.
    Ръчното зашиване води до уникална работа при всяко създаване. Дори ако се репликират точните цветове на шаблона и конците, ще има незначителни разлики в начина на изработване на шевовете и областта, в която се използват цветовете и засенчването.

Типът конец, използван за ръчно бродиране, се различава от този, използван и в машините за бродиране. Конец за ръчна бродерия е нанизан и се предлага в коприна, памук или вълна. Нишките могат да бъдат разделени, за да направят някои области по-плоски или по-деликатни, или комбинирани за по-обемни зони. Този процес придава на бродерията повече текстура и разграничение между различни области.

  • Машинна бродерия
    Процесът на машинна бродерия е много по-точен и еднороден от този на ръчната бродерия. Въпреки че занаятчията може да избира измежду хиляди дизайни и да определя цветовете на конците, които искат да използват, няма място за редактиране по пътя. Предварително проектираните шаблони се зареждат в машината и всеки път се създава точно същия шаблон. Машинната бродерия е като прекарване на хартия през копирна машина – всяко парче е идентично с оригинала.

Конецът, използван в машината за бродиране, е по-тежък от този, който се използва за ръчна бродерия и обикновено е направен от полиестер, металик или вискоза. Тази нишка не е нагъната и не може да бъде отделена, за да се промени текстурата на която и да е част от бродерията. Същата дебелина ще се появи по целия шаблон, придавайки му по-плосък външен вид.

И така, кое е най-доброто?

Ръчната бродерия и машинната бродерия са два много различни метода на зашиване и всеки има своята цел.

Ръчно бродираното произведение е по-артистично и лично, което го прави идеалният начин за създаване на специално наследство или източник на гордост за бродиращия. Процесът изисква инвестиция на време и сърце, за да се включат детайлите, които ще направят бродерията да се откроява. В зависимост от уменията на човека с иглата, ръчната бродерия може да доведе до реалистично произведение на изкуството, което ще направи уникален дисплей, който да се радва на всички.

От друга страна, машинната бродерия произвежда по-професионално изглеждаща работа за малка част от времето, необходимо за извършване на нещо подобно на ръка. Широкият избор от дизайни, предлагани днес, предлага всичко необходимо за лична употреба и за малкия бизнес.
Някои фирми за домашна бродерия се фокусират върху монограми, докато други могат да бродират мъжки шапки. Това са всички приложения, които изискват професионалните резултати от машина за бродиране.

Ако предпочитате машинна бродерия, то Вие сте на правилното място.

В ZeDesign работим с модерни машини, които ще оставят елегантен и фин отпечатък върху Вашите идеи.

В света на бродериите

Какво е машинно бродиране

Какво е машинно бродиране?

Какво е машинно бродиране? Машинната бродерия Ви позволява да добавяте дълготрайни лога. Както и гребени и поръчкови дизайни към Вашето облекло или аксесоари. Това е идеално средство, ако искате да създадете професионални работни униформи за Вашия персонал. Или висококачествени комплекти за Вашия спортен екип. Но какво е машинна бродерия, как работи тя и какви са […]

Вижте повече
машинната бродерия

Предимства на машинната бродерия

Когато искате да имате облекла и аксесоари декорирани по Ваш дизайн Машинната бродерия има редица предимства, които ще я направят най-подходящият избор за определени проекти. Това е надеждно Когато брандирате или декорирате дреха с помощта на машинна бродерия, оборудването е снабдено с дизайнерски файл. След това дизайнът се копира върху Вашия плат. Kато всеки път […]

Вижте повече
Ръчна срещу машинна бродерия

Ръчна срещу машинна бродерия Какви са разликите?

Може да си представите, че единствената разлика между бродерията направена на ръка и тази създадена от машина е използваният метод Ръчна срещу машинна бродерия. Съществува и схващането, че предметите, бродирани на ръка, имат по-голяма стойност и са по-сантиментални от машинно бродираните. Ето и разликите между ръчна срещу машинна бродерия: Ръчна бродерияРъчната бродерия започва с парче […]

Вижте повече
push-to-call